VATAN TOPRAĞI

26 Mart 2008 tarihinde tarafından eklendi.

VATAN TOPRAĞI MÜKERREM KAMİL SU

KONUSU: Kurtuluş Savaşı yıllarında, küçük bir çocuk olan Cahit, kasabasının kurtuluşu için yaşından ve boyundan büyük işler yapar. Bu nedenle kahramanlığı dillere destan olur. Aynı Cahit, büyüyünce babası gibi subay olur ve Türk Ordusu ile bir­likte Kore’ye gider. Kore’de bulunmakta iken, okuduğu okulun müdiresi ve öğrencileri tarafından 23 Nisan Bayramı hediyesi olarak kendisine, okulun bahçesindeki kendi dikmiş olduğu ağaç­tan bir dal ve altındaki topraktan bir avuç gönderilir.

23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı yaklaşıyordu. Kasa­badaki Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri Kore’de bulunan askerle­rimize armağan göndereceklerdi. Bu isteğe bütün okul katılmış, armağan kampanyası açılmıştı. Müdire hanımında Özel bir arma­ğanı vardı. Özenle hazırlanmış paketin üzerine “Yüzbaşı Cahit Eser için” yazılmıştı. Çocuklar bu ismi merak edince okulun şeref köşe­sinde fotoğrafı olan Küçük Cahit’in hayat hikâyesini müdire ha­nım anlatmaya başlar.
Kurtuluş Savaşı’nın ilk yıllarında kasaba düşman tarafından işgal edilir. Aynı kasabada bulunan öğretmen ile Komutan Yüz­başı Nuri Bey’in oğlu Küçük Cahit, düşmanla ilgili bilgileri, Türk ordusuna çeşitli tehlikeleri göze alarak ulaştırırlar. Onların bu çalışmaları sayesinde, Türk ordusunun düşmanı yenmesi kolayla­şır ve kasaba kurtarılır. Kurtuluş Savaşı’nın bu küçük kahramanı, şu an ise Kore’de Yüzbaşı Cahit Eser olarak görev yapmaktadır.
Şimdi çocuklar ve müdire hanım, işte bu zamanın küçük kahramanına bir hediye göndermek üzere hazırlık yapmışlardır. Yaptıkları hediye paketinin içinde, bütün okula ait küçük bir he­diye vardır. Bu hediye, bir ağaç bayramında Küçük Cahit’in oku­lun bahçesine dikmiş olduğu mavi çam ağacından minik bir dal parçası ve bir avuç topraktır. Bu dal ve toprak, yurdundan binler­ce kilometre uzakta savaşmakta bulunan Yüzbaşı Cahit Eser’i çok mutlu edecektir.
Çocuklar çok duygulanmışlardır. İçlerinden biri, “okul toprağı bu, bir avuç vatan toprağı” diyerek bütün arkadaşlarının hislerine tercüman olur.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Şu Sayfamız Çok Beğenildi
Epik Şiir